Macam Mana Nak Screenshot di Android?

Macam Mana Nak Screenshot di Android?


Assalamualaikum

Hari ini asyik buat pasal screenshot saja kan? ><

Okey, kali ini nak share pulak macam mana nak screenshot guna phone hampa itu. Memandangkan telefon bimbit sekarang bermacam jenis, jadi cara nak screenshot pun berbeza. Samsung lain, Sony lain. Tau kan?

Jadi, kat bawah ini aku senaraikan list beserta cara nak screenshot kat hampa. Handphone hampa jenis mana eh?

iOS 

  • iPhone : power & home 
  • iPad : power & home
  • Watch : power & crown

Android

  • Samsung : power & home
  • HTC : power & volume down
  • LG : power & volume down
  • Nexus : power & volume down

Windows Phone

  • Lumia : power & volume up

Blackberry

  • volume up and down

So, betul ka dak apa yang aku share ini? Kalau tak betul, tolong betulkan. Dan ada apa-apa yang tak aku mention pun tolong beritahu. Nanti aku tambahkan :)

Till then. Wallahualam.

Credit : here


Amira

Amira. Reaching seventeen. She loves black, white and grey. A nerd who always dream to be with her oppa(s) eventhough she knew it was a total trash.

2 comments:

  1. yes btl. kalau hp unni tolak je skin ke tepi atau kanan da ss

    ReplyDelete

Instagram