7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE - #1 5 Facts About Yourself

7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE - #1 5 Facts About Yourself

Assalamualaikum

Click banner to join  Ada masa lagi lol ><


Anyway, maaf sebab terlewat sehari? Since aku nampak ramai yang mula kelmarin, kan? So, 5 facts about myself.

1. Accident

Aku pernah terlibat dalam satu accident yang mana menyebabkan aku terpaksa jadi IronGirl lebih kurang dua tahun. Dalam accident itu, aku jatuh motor (wait, bukan aku yang menunggang) dan telah mematahkan tulang tangan kanan sendiri T_T Disebabkan accident itu, aku terpaksa buat operation memasukkan besi ke dalam tangan ini dan operation kali kedua untuk tanggalkan besi itu balik. So, disebabkan peristiwa ini, ada parut besar yang melekat di tangan dan menyebabkan aku semakin gemuk sebab tak boleh nak bersukan dengan aktif. 

2. Kpop

7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE - #1 5 Facts About Yourself

Nahh, roll your eyes. Okey, aku mula minat Kpop masa umur 13 tahun. Thanks to RM though. Dulu boleh kata anti la jugak. Asal kawan-kawan sebut Kpop, aku roll eyes. Now, kena kat batang hidung. Takda benda lain nak cerita. Padan muka diri sendiri. Till now, dah banyak Kpop groups yang aku kenal. But, tetap setia(?) dengan bands lama macam SuJu. They're really good.

3. Pemalu 

7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE - #1 5 Facts About Yourself


Ini masalah yang tak boleh nak buang dari kecil sampai dah besar gajah sekarang ini. Aku memang payah nak bergaul dengan orang walaupun orang itu muka sesuci lebaran. Nak pergi mana-mana mesti nak berteman walaupun nak buang sampah kat belakang kelas. Dok ingat diri famous sangat sampai semua benda orang nak perhati. Luls. Dan, aku memang bukan jenis yang suka memulakan perkenalan/perbualan/pergaduhan.

4. Loading tahap tenuk

7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE - #1 5 Facts About Yourself

Ini satu lagi masalah aku. Aku bukanlah jenis yang cepat tangkap bila orang bersembang. Bila semua rancak saja bersembang (lebih tepatnya bergosip), and I'll be like "what the hell they're talking about?" Sebab kebolehan me-loading yang teruk ini jugaklah aku selalu jadi bahan pakuan para sahabat yang iguana. Huhu.

5. Lefthanded

7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE - #1 5 Facts About Yourself

Ini bukan band itu ya -,- Aku nak bagitau yang aku ini kidal. Aku tulis tangan kiri. Actually, mungkin tak patut digelar kidal sebab aku tulis saja tangan kiri (and for that ehem ehem too) Yang lain semua aku guna tangan kanan. Makan guna sudu pun still dengan tangan kanan. So, aku ambidex ka? Entahlah. -,- 

Okey, itu saja benda tak menarik pasal aku. 

Till then. Wallahualam.

Amira

Amira. Reaching seventeen. She loves black, white and grey. A nerd who always dream to be with her oppa(s) eventhough she knew it was a total trash.

14 comments:

  1. Loading tahap tenuk.. hahaha. Kelakar tau orang camni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaa. Memang asyik jadi bahan lawak pun.

      Delete
  2. omg. yang pemalu tu samalah, bila nak buang sampah, sampai suruh kawan sebelah tolong buangkan ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa. Taktau lah macam mana nak ubah ><

      Delete
  3. loading !!! tu fakta Unni jgk tapi loading smpai 50% jak bila da 51 terus full !! hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untunglah. Saya 110% pun belum tentu boleh faham sepenuhnya. Huhu..

      Delete
  4. I have friend like you yang kitorang dah masuk citer lain dia baru nak respons. btw when I try scrolling your blog dia macam pelik sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Dalam satu group tu mesti ada jugaklah seorang ><

      Ada problem? Boleh detail tak?

      Delete
    2. Idk how to explain this but bile scroll the control pacing is too fast

      Delete
  5. Hana pun pemalu! >< hihih Ni tengah nak komen ni pun fikir 100 kali.Hohohoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. ada cara tak nak buang rasa malu ini ? ><

      Delete
  6. Omg, kita pon left-handed jugak. Geng laaaa !!

    ReplyDelete
  7. not sure if im shy but i cant talk to boys lmao, i hate making eye contacts and such lel. i listen to korean songs too but i dont fangirl much haha ><

    ReplyDelete

Instagram