Gong Yoo | A Hero to Remember

Assalamualaikum

Gong Yoo | A Hero to Remember


Tajuk haprak. Nampak gayanya lama-lama hampa boleh juling dengan perangai aku. Asyik roll eyes saja. Ya dak?

Memandangkan aku jenis tak up-to-date, so aku taktau perkembangan semasa. Disebabkan itu jugak, aku taktau yang sebenarnya Gong Yoo berlakon dalam filem Train to Busan T_T Sadis sangat. Terima kasih kepada Astro sebab keluarkan iklan promotion filem itu untuk Astro First. Kalau tak, sampai sudah aku taktau. Tolong gelak.

Gong Yoo | A Hero to Remember
Nah, tak boleh tengok filem, tengok saja cover :P

First time aku tengok Gong Yoo masa drama Big. Dia berlakon dengan Lee Minjung dalam drama itu. Cute sangat tak boleh tahan. Lepas itu, tengok pula dia dalam Running Man. Masa itu rambut dia panjang. Tapi tetap cute bagi aku.

Okey la, sebenarnya kalau nak dibandingkan dengan actors yang ada sekarang, memanglah Gong Yoo kalah. Dia takdalah handsome mana. Tapi bak kata orang, cinta itu buta (sila muntah). Aku memang dah tangkap leleh dengan Gong Yoo ini. Setiap orang ada karisma tersendiri kan. Dan karisma dia terbaik bagi aku (sama macam Woo Bin). 

Kalau tengok Running Man, memang takkan expect yang dia sebenarnya aktif juga. Sebab muka dia macam 'mandom' sikit. Maaf Gong Yoo oppa >< So, bila tengok dia cergas sangat dalam Running Man, memang teruja. Macam gila kan? Aku memang gila pun. Mama pun pelik bila aku kata aku minat dia. Katanya, bertentangan dengan minat aku yang sebelum-sebelum ini. 

Anyway, Gong Yoo sememangnya a hero to remember. Bukan untuk dilupakan. Try to watch his dramas and tell me whether you feel the same :)

Akhir kata, nah aku belanja gambar Gong Yoo. Aku letak yang comel-comel saja ya. Kalau search, memang ada juga yang hodoh. Mohon jangan terkejut.


Gong Yoo | A Hero to Remember

Gong Yoo | A Hero to Remember

Gong Yoo | A Hero to Remember

Gong Yoo | A Hero to Remember

Gong Yoo | A Hero to Remember

Gong Yoo | A Hero to Remember

Gong Yoo sebaya mama. Aigoo ~

Wallahualam.









Amira

Amira. Reaching seventeen. She loves black, white and grey. A nerd who always dream to be with her oppa(s) eventhough she knew it was a total trash.

4 comments:

  1. same la Unni pun bkn jenis Up-to-date.. Gong Yoo ni mcm da berumur tp stil nmpak 20an!!

    ReplyDelete
  2. Dia takdelah handsome sangat tapi masih ada karisma sendiri. Gitu 😉 akak suka tengok dia berlakon dalam Train To Busan. Menjadi betul lakonan dia. Sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah. Suka tengok dia berlakon. Real

      Delete

Instagram